SKIPPIN SILVER SPIKE

virtuaalihevonen / a sim-game horse

img      

Nimi Skippin Silver Spike Syntymäaika, ikä 24.10.2017, 5v
Rotu quarterhevonen Sukupuoli ori
Väri, merkit (hopean)rautias, turpapilkku Säkäkorkeus 152cm
Koulutustaso lännenratsu, cutting Rekisterinumero VH17-014-0097
Kasvattaja Riverrock Ranch Omistaja VRL-05810
Meriitit -

* satunnainen ikääntyminen

 

Hopeaharjansa kanssa punertavana hohkaava hevonen laitumen perällä aiheuttaa ihastusta ja ihmetystä tallilla, aina uudestaan ja uudestaan. Upean ulkokuorensa lisäksi luonne on täyttä kultaa - vaikka ei se kaikista helpoin ole. Skippy ottaa elämän varsin rennosti. Tämän hevosen kohdalla rauha ja rakkaus ovat oikeat sanat kuvaamaan sen arkea laitumella. Muiden hevosten seura on sille tärkeää, vaikka hyvin se pystyy tarhaamaan yksinkin. Skippy viihtyy muiden lähellä, vaikka on ori. Orimaista luonnetta ei tästä hevosesta löydä, ennen kuin se todella pääsee tamman vierelle. On onni ja ilo saada pitää tallissa oria, joka hyväksyy myös muut orit lähelleen ja pitää niistä hyvää huolta sukimalla ja vahtimalla muiden unta. Se on alistuvainen, eli Skippyn paikka on yleensä aika pohjalla. Se ei sitä tunnu haittaavan, kunhan on kaverit ympärillä, kaikki on hyvin.

Tallissa Skippy seisoo hoitotoimenpiteiden aikana paikoillaan ja lepuuttaa rennosti takajalkaansa. Sen voi hoitaa missä tahansa - vaikka irti pitäen. Ori nauttii saamastaan huomiosta ja jokaisesta harjanvedosta. Hoitajan täytyy olla silti tarkkana, koska hevonen saattaa säikähtää yllättäen jotain, mikä ei välttämättä koskaan selviä ihmiselle, mikä sen sai säpsähtämään. Se voi olla tuulen liikuttama suuri lehti, se voi olla hiiri tai vaikka lepattava muovikassi. Skippy ei ole ohjus, jos se säikähtää - enemmänkin napakka säpsähdys ja tilanne on sillä ohi. Hoitaja ottaa itse tietoisen riskin hoitaessa, jos se pitää hevosta irti ja se säikähtää jotain. Onneksi oppi on tälle herralle mennyt perille jo pienenä, että ihmisten luota ei juosta karkuun. Jos se säikähtää kunnolla, ori singahtaa muutamia laukka-askelia eteenpäin ja pystähtyy.

Skippyn kanssa on mukava touhuilla vähän kaikkea, koska se ei ole liian helppo, myös ratsastaja saa haastaa itseään. Orin kanssa on pienestä asti tehty erilaisia siedätyksiä ja ratsastettu temppuratoja ja erikoisia esteitä, mutta silti se säikähtää jotain jos sille päälle sattuu. Vesi on elementti, joka saa tämän hevosen innostumaan. Ärsyttävät ötökät kiusaavat hevosia kesällä ja hevosesta näkee, kuinka se nauttii, kun se pääsee veteen niitä karkuun. Veneen perässä Skippy ui pitkiäkin matkoja ja se on äärimmäisen hyvää treeniä perusratsastuksen oheilla! Skippy on nopea reagoimaan ratsastajan pyyntöihin, mutta tähän pisteeseen päästäkseen on tehtävä todella huolellinen alkuveryttely. Hevonen on enemmän laiska kuin vauhdikas - toki vauhtia toivotaan kilpailuissa ja se on mahdollista, kun on itse valmis tekemään töitä. Jos ratsastaja on vain matkustajana satulassa ja haaveilee huomisen ostosreissua ostarille kaupunkiin, ei hevoselta tarvitse odottaa yhtään mitään. Nopeat lajit sujuvat Skippyltä todella mallikkaasti, kun hevosen saa hereille.

Skippyä täytyy herätellä heti ensimmäisestä askeleesta lähtien. Paljon asettelua, väistöjä ja ympyröitä. Tempoharjoitukset ovat todella hyvä tekniikka saada vauhtia tekemiseen. Kun hevosen saa heräteltyä avuille ja se kulkee koko kropallaan kantaen itseään, sen kanssa on todella kiva työskennellä. Karjanajoon on mukava lähteä hevosella, joka on jo vetreä ja virkeä. Työ on tuskaisempaa, jos Skippy on laiska ja sitä saa kokoajan ratsastaa eteenpäin. Voin luvata, että karjalauma jakaantuu moniin pieniin ryhmiin ja hajaantuu pitkin pitäjää, jos Skippyä ei saa hereille. Kun hevoselta saa oikean vaihteen silmään, sen turha säpsyily ja pelokkuus häviää, kun se tosissaan keskittyy työhönsä ja on kuulolla. Orilta löytyy vauhtia, notkeutta ja ennakointikykyä eri tehtäviin. Skippy on hevonen, joka tuo omalla tavallaan kivaa piristystä arkeen. Se voi toimia lapsille talutusratsuna mutta jos ratsastaja haluaa oikeasti tehdä hevosen kanssa jotain enemmän, se vaatii jo ratsastajalta taitoa ja hermoa. Jos Skippy saa vain ihmetellä ratsastaja selässä, se todellakin keksii pelkäämisen aiheita, koska keskittyminen on aivan jossain muualla, kuin siinä itse tekemisessä. Skippy on oma persoonansa, eikä varmasti toista samanlaista hevosta löydy ihan joka farmilta.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Snips Silver Spice ii. Silver Chip iii. Silver Chap (evm)
iie. Chippendale (evm)
ie. Kansas Lovestory WRJ-I iei. Gill Ice Jar (evm)
iee. Champs Sugar (evm)
e. Bueno Faux ei. Bueno Sioux eii. Fizzin Well (evm)
eie. Indys Leonita (evm)
ee. St Honors Faux eei. Balis Honor (evm)
eee. Flipaway Ashlea (evm)

Jälkeläisinfo

t. Silver Joanie Ion 09.02.2018 e. Holly Joanie Ion om. VRL-00329
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi om. Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi om. Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi om. Omistaja
 

Skippin Silver Spiken suvussa esiintyy isän puolelta quartereilla harvinaisempaa hopeageeniä, jota ori itse myös kantaa. Lisäksi muutoin westernpainotteiseen sukutauluun tuo vauhdikkaampaa sävähdystä muutama laukkapainotteinen isovanhempi.

Kilpailukalenteri

19.08.2018 WRJ, cutting, 6/54
21.08.2018 WRJ, cutting, 5/45
22.08.2018 WRJ, cutting, 7/54
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus

00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus

Päiväkirja

06. marraskuuta 2017

Ei ollut mennyt kauaakaan siitä, kun olimme ostaneet upean hopeanruunikon Snips Silver Spicen tyttären Ravenwood Ranchille. Siitä huolimatta kun Riverrock Ranchin myynti-ilmoitus Snips Silver Spicen muista jälkeläisistä ilmestyi, en millään malttanut olla pitämättä näppejäni varsoista erossa, varsinkin kun ilmeni että toinen oripojista kantoi isänsä hopeageeniä, mikä oli pienoinen harvinaisuus quarterpiireissäkin! Eihän hevosta värin perusteella pitäisi mennä ostamaan, mutta kun kyse oli riverrockilaisesta varsasta niin ... tässä sitä oltiin, allekirjoitusta sopimukseen laittamassa ja uusi hevonen trailerissa odottamassa. Skippin Silver Spike saapui siis täydentämään Ravenwoodin oritarjontaa, tuoden mukanaan harvinaisemman hopean sävähdyksen! - Lauren Ely

 

ulkoasu © Cery 2016

tekstit © Break & Sorel (luonne)!

muut kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!

otsikkokuvat © Filter Forge, jenna4m & Trey Ratcliff (CC BY-NC-SA 2.0) sekä Horsebreakers Unlimited, LLC. (Pamela)