KAUNON KAPINA

virtuaalihevonen / a sim-game horse

img      

Nimi Kaunon Kapina Syntymäaika, ikä 12.03.2017, 5v
Rotu suomenhevonen Sukupuoli ori
Väri, merkit liinaharjainen rautias, piirto, vuohissukat Säkäkorkeus 158cm
Koulutustaso lännenratsu, cutting Rekisterinumero VH17-018-1119
Kasvattaja Kaunovaara Omistaja VRL-05810
Meriitit -

* satunnainen ikääntyminen

 

Kaunon Kapina on nimensä mukainen otus ja se saikin meillä nopeasti lempinimen Riot. Sen silmistä ja korvien asennosta näkee jo kauas, että se ei ole mikään lastenratsu, vaan epäluulo paistaa kauas tämän raudikon olemuksesta. Kyse ei ole siitä, että Riotia olisi missään vaiheessa kohdeltu kaltoin, se on vain perusluonteeltaan sellainen kiukutteleva possu. Possu, koska ruoka on ainut asia mikä saa Riotiin vapaaehtoisesti liikettä. Ja syy epäluuloon on juurikin se, että Riot luulee kaikkien olevan sen ruokien perässä. Tämä ori ahmii mennessään ojanpenkan voikukat, koivunlehdet ja kukkapenkkien antimet pistäen satavarmasti vastaan hoitajalleen koko ruumiinpainonsa edestä. Myös ruokinta-astialle karsinassa sännätään kuin ruokaa ei olisi eläessä nähtykään. Onkin suoranainen ihme, ettei Riot ole kupsahtanut jo johonkin suolitukokseen tai paisunut luonnottoman kokoiseksi palloksi.

Huolimatta epäterveellisistä ruokailutottumuksistaan (Riotin perusilme kattaa nimittäin ruuasta pullollaan olevat posket yhdistettyinä luimussa oleviin korviin sekä "minultahan ette näitä ruokia vie"-muulimaiseen elämänasenteeseen), Riot onkin aika solakka ori, minkä epäilemme johtuvan harvinaisen tehokkaasta ruuansulatuksesta. Sillä mikään atleetti Riot ei myöskään ole. Voimaa sillä silti on ja hoitaja saakin useimmiten varautua taluttamaan sitä riimunnaru turvan ympärillä, jotta laitumelta päästään joskus talliinkin asti. Ihmiset ovat muutenkin Riotin mielestä useimmiten vähän ärsyttäviä, mokomat kun eivät anna hänen syöpötellä rauhassa kaikkia päiviä. Hoitotoimenpiteisiin kuitenkin alistutaan korvat sivuilla luimottaen ja varusteiden tullessa näköpiiriin alkaa heti mahdoton haukottelu.

Lienee jo nyt selvää, että Riotin kanssa saa useimmiten tehdä kaiken vaikeimman kautta. Motivaatiota liikkumiseen ei ole, mutta ratsastajaa se ei myöskään visko pukittelemalla alas, vaikkakin Riot on joskus saanut ratsastajan itkemään kun mikään ei ole onnistunut vaikka kuinka on yritetty. Hitaasti syttyvää Riotia saa ratsastaa pitkin hermoin eikä se ihan jokaiselta onnistu. Syttyessään ori sitten kuitenkin näyttää myös niitä hienoja liikkeitä eikä tuota pettymystä kisakentilläkään. Siihen syttymiseen vain vaaditaan melkoisesti töitä, joten Riotin satulaan uskaltautuessaan tietää ottaneensa kovan haasteen vastaan. Onnistumisen hetkien eteen on vain puurrettava, ei siinä muu auta. Onneksi Riot ei kuitenkaan pelkää nautoja ja se on maastovarma ja siksi sitä onkin sitkeästi työstetty vain cuttingin parissa, josko siitä joskus saisi ihan toimivankin westernratsun ... saahan sitä ainakin toivoa.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Moon Kapinoitsija
KTK-III, YLA2, KRJ-III, SLA-I
ii. Moon Aavekapina
KTK-III, KRJ-I, SLA-II, YLA2
iii. Koistilan Kapina KRJ-I, KTK-II
VIR MVA Ch, SLA-II, YLA1
iie. Mörkövaaran Aaveritari
YLA1, ERJ-II, SLA-I, KRJ-II
ie. Moon Etelätuuli KTK-I, KRJ-I, SLA-I*
VSN World Champion, VIR MVA Ch
iei. Hamekyttä HUI
KRJ-I, KTK-III, Ch-M, Klass I, SV-I
iee. Milkan Safiiri SLA-I, KRJ-I, YLA1
Jälkeläisluokka C
e. Kaunon Unelma KTK-III ei. Villahaan Knoppi
KTK-II, SLA-I, KRJ-I, YLA2
eii. Villahaan Kippis KTK-II
VIR MVA Ch, SV-II
eie. Fiktion Tuovikka KTK-III, KRJ-I, SLA-I
Jälkeläisluokka C
ee. Viehättävän Ulpu
KTK-III, YLA2, SLA-I. KRJ-II
eei. Seljasaaren Uljas VSN Champion, KTK-I
eee. Viehättävän Heljä SV-I

Jälkeläisinfo

o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi om. Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi om. Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi om. Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi om. Omistaja
 

Kaunon Kapinalla on upea, palkittu suku, joka johdattaa tasaisesti aina kuudenteen polveen saakka. Palkintolistat puhuvat puolestaan, mutta suku on pohjimmiltaan myös vanhalinjainen ja isälinja johdattaakin M.K. Askel-nimiseen kantaoriin. Emälinja päättyy puolestaan palkittuun suomenhevostammaan Lumikeijuun.

Kilpailukalenteri

19.08.2018 WRJ, cutting, 4/54
21.08.2018 WRJ, cutting, 6/45
22.08.2018 WRJ, cutting, 3/54
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus

00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus
00.00.0000 WRJ, cutting, sijoitus

Kilpaillut porrastetuissa:
ERJ - 223.24p (vt. 1)
KRJ - 454.3p (vt. 1)
VVJ - 223.24p (vt. 1)

Päiväkirja

14. syyskuuta 2017

Eräänä syyskuisena yönä puhelimemme pirahti soimaan vähän ennen kello kolmea. "What, what ... who is this ... äiti??!", uninen takelteluni vaihtui hämmästykseen, kun tunnistin linjan toisessa päässä iloisena pulpettavan naisen äänen. Tuskin sain sanoista selvää, sen verran innoissaan hän oli, enkä siten saanut ääntäni kuuluviin senkään vertaa että olisin voinut tivata sitä, tajusiko Suomesta soittava rakas äitikultani miten paljon kello Yhdysvalloissa oli. Unenpöpperössä tajusin hänen kuitenkin selostavan jotain suomenhevosista, jostain ongelmista ja mistälie kapinasta. "Joo, joo, okay, okay.", huomasin nyökytteleväni jossain vaiheessa silmät puoliummessa kunnes lopulta sain toivotettua hyvät yöt ja hetken päästä käperryin tyytyväisenä takaisin mieheni kainaloon, hän kun ei ollut silmiään edes raottanut kuultuaan että puhelimessani oli äitini. Puhelu pääsi myös sittemmin painumaan unholaan, kunnes eräänä päivänä tallimme pihaan kaartoi uusi hevoskuljetusauto. Mieheni tullessa ihmettelemään asiaa minulle päädyimme väittelemään ensin kuljettajan kanssa siitä oliko hän oikeassa osoitteessa vai ei (koska mehän emme olleet uutta hevosta ostaneet!), mutta kuullessani äitini nimen veri pakeni kasvoiltani aika nopeasti. Ei kai ... Totta tosiaan, hevoskuljetusautosta paljastui suomenhevosori, nimeltään Kaunon Kapina ja me olimme kuulemma sen omistajia. Niinpä, hevoskuljetusauton kaasuttaessa pois pihasta ja hevosen seisoessa uutuudenkiiltävänä karsinassaan, päädyin soittamaan äidilleni takaisin ja kuinkas ollakkaan, niinhän siinä selvisi että hän oli ostanut meille jälleen uuden suomenhevosen (halvalla kun sai!) ja hoitanut paperiasiat kuntoon, niin että pääsisimme heti puuhastelemaan uuden projektin parissa. Koska kyseessähän oli kuulemma vähän ongelmallisempi tapaus, mutta tottakai meillä olisi aikaa koulia siitä toimiva ratsu käyttöön kuin näyttöönkin. Nii-in ... insert facepalm here. - Lauren Ely

 

ulkoasu © Cery 2016

tekstit © Break, ellei toisin mainita!

muut kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!

otsikkokuvat © Filter Forge, jenna4m & Trey Ratcliff (CC BY-NC-SA 2.0) sekä Horsebreakers Unlimited, LLC. (Pamela)