NINETY-NINE NIGHTS

virtuaalihevonen / a sim-game horse

img       img
img
img

Nimi Ninety-Nine Nights Syntymäaika, ikä 11.07.2016, 6v
Rotu missourinfoxtrotter Sukupuoli ori
Väri, merkit mustanpäistärikkö, ei merkkejä Säkäkorkeus 155cm
Koulutustaso askellajiratsu, erikoisaskellajiluokat Rekisterinumero VH17-072-0004
Kasvattaja James Westhill (tuonut sarqquu) Omistaja VRL-05810
Meriitit -

* satunnainen ikääntyminen

 

Ninety-Nine Nights on pohjimmiltaan ystävällinen ja rohkea hevonen, jonka kanssa enemmän touhutessa huomaa kuitenkin orimaisuutta ja tietynlaista nirsoilua joidenkin asioiden suhteen. Sitä on pidetty elämältä suojassa, ns. pumpulissa ja tämän hemmottelun tuloksena on kultalusikalla ruokansa syövä ori. Kotona Nineksi kutsuttu foxtrotter osaa keplotella itsensä aina ruokaketjun ylimmäksi tahoksi ja hevoslaumassa se vaatii olla johtajan roolissa, minkä suhteen se onkin onnistunut ja näin ollen määrää kaapin paikan omassa laumassaan. Taluttaessa Nine osaa kulkea mallikelpoisesti ihmisen takana tai vierellä - se ei taluttajasta huolimatta kaahaile tai edes hienoin elein yritä ohittaa ihmistään. Kilpailuissa tai muutoin vieraassa ympäristössä tahti on reippaampaa, joten näissä tilanteissa sitä tulee napakasti muistuttaa käyttäytymään kodin tapojen mukaan, eikä "kerta kiellon päälle" sanonta ole orin motto vaan se tosiaan tottelee kerrasta. Tammoille se rakastaa matalalla äänellään höristä ja satunnaisesti ori jopa innostuu esittelemään askeliaan koreasti steppaillen ja kaulan lihakset pullistellen.

Hoitotilanteissa mustanpäistärikkö seisoo paikoillaan, kun se on kahdelta puolelta kiinni. Liikkumavaraa liiaksi saadessaan se pyörii ympyrää ja saattaa testailla mihin pisteeseen hoitajan hermot riittävät. Komentaessa täytyy olla erittäin määrätietoinen, eikä sen saa antaa päästä niskan päälle, muuten sen kanssa tulee olemaan vaikeaa jatkossakin sen päästyä johtajan roolin makuun. Harjaaminen on yksi orin lempiasioita maailmassa, eikä sitä harjatessa jää epäselväksi sen nautinto. Ninestä huomaa, että sitä on paijattu hieman muita hevosia enemmän, eikä sille tunnu riittävään mikään määrä rapsutuksia tai hellyyttä. Tallissa se on yksi niistä kaltereiden välistä turpaansa tunkevista, jotka koiranpentumaisella ilmeellään osaavat saada kenet tahansa loukkuun rakkaudesta. Varustaminen on Ninelle ihan ok, vaikka joskus se innostuu töihin lähdöstä ja saattaa askeltaa paikoillaan korvat hörössä. Tässäkin tilanteessa se yksi napakka "Ei!"-komento riittää saamaan herran maanpinnalle. Kyseessä ei siis ole vaikea hoidettava tai varustettava, vaan ennemmin huomiota rakastava ja iloinen. Ainoa ongelma Ninen kanssa on pesukarsinaan asteleminen ja siitä onkin jouduttu neuvottelemaan useampaan otteeseen. Huomatessaan joutuvansa pesulle päättää ori usein pistää täyden stopin liikkumiselle, eikä se kävele koskaan omasta tahdostaan pesupaikalle "kidutettavaksi". Eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa se tulee toimeen, mutta uusien ihmisten tulee ensin antaa Ninen haistella ja tutustua ennen koskettamista.

Ratsastaessa Nine on todella hieno ja monen mielestä miellyttävä hevonen ratsastaa. Sen askellajit ovat mukavat istua ja se siirtyy pienillä avuilla askellajista toiseen. Nine on herkkä suustaan muttei niin herkkä, että vetäisi palkokasvit sieraimeen ratsastajan ottaessa vahingossa kovemmin ohjista kiinni. Pidempään jatkuva kovakätinen ratsastustyyli ei kuitenkaan toimi ja tällaisen ratsastajan Nine mieluummin heittää selästä pois kuin kestää äärinkohtelua osaltaan. Kulkeakseen tasaisesti ja tyylinsä mukaisesti mielellään, niin selässä olevan ratsastajan täytyy olla määrätietoinen ja helläkätinen. Em. tyylisten ratsastajien kanssa tästä tyypistä osoittautuu oikea rotunsa esikuva, kun askellajeja miettii. Sen ehdottomana bravuurina on juurikin koreat lennokkaat askeleet joita ei tarvitse houkutella esiin, sillä Nine esittelee niitä välillä ilman pyytämistäkin. Ori on myös karjanajoa varten koulutettu, joten sen ominaisuuksiin kuuluu myös rohkeus. Kaiken muun lisäksi Nine on erittäin ketterä menijä, eikä sillä ole vaikeuksia ottaa kiinni laumasta poistunutta vasikkaa vaan se menee varmasti ja ketterin askelin ratsastajansa käskyjen mukaan.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Night Never Ending (evm) ii. Nope Not Today (evm) iii. Meme Master (evm)
iie. Total Denial (evm)
ie. Lil Ninja Star (evm) iei. Ninja Warrior (evm)
iee. Lil' Smoky (evm)
e. Never Married (evm) ei. One Random Guy (evm) eii. One Time Only (evm)
eie. Random Girl (evm)
ee. Just Marry Me (evm) eei. Just This Time (evm)
eee. Jingle Bells (evm)

Jälkeläisinfo

t. Ninety-Ninth Angel Ion 29.01.2018 e. Saint Clair's Angie D. om. VRL-00329
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi Omistaja
 

Ninety-Nine Nightsin sukutaulu koostuu osittain askellajiratsastuksen parissa tunnetuista nimistä, joskin sekaan mahtuu myös vähemmän tunnettuja, enemmän vain jalostuksen puolella vaikuttaneita yksilöitä.

Kilpailukalenteri

06.09.2018 ARJ, foxtrot, 4/19
07.09.2018 ARJ, foxtrot, 3/19
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus

00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus
00.00.0000 ARJ, foxtrot, sijoitus

Päiväkirja

28. elokuuta 2017

Ninety-Nine Nights löysi tiensä meille paikallisesta hevoshuutokaupasta. Nuori, jäntevä missourinfoxtrotter ori kiinnitti oikeastaan heti ensisilmäyksellä huomiomme, olihan se mitä komein ilmestys ja papereita lähemmin tutkimalla meille selvisi, ettei sen suvussakaan ollut moittimista. Ori oli kaikenlisäksi ratsukoulutettu ja sen korostettiin omaavan erinomaiset liikkeet, joita pääsimme myöhemmin todistamaan myös esittelykehän laidalta. Tietenkin kun Ninety-Nine Nightsin kaltainen hevonen tuodaan areenalle ja huutokaupattavaksi, oli odotettavissa melkoinen huutokilpailu, mutta me pidimme pintamme ja huusimme kuin huusimmekin orin lopulta omaksemme. Mikään halvin huutokaupasta ostamamme hevonen Ninety-Nine Nights ei todellakaan ollut, mutta aika näyttää olisiko se vielä kuitenkin joka dollarin arvoinen. - Lauren Ely

 

ulkoasu © Cery 2016

tekstit © Break & Isla VRL-14577 (luonne)!

muut kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!

otsikkokuvat © Filter Forge, jenna4m & Trey Ratcliff (CC BY-NC-SA 2.0) sekä Horsebreakers Unlimited, LLC. (Pamela)