RUMMIKUB CTB

virtuaalihevonen / a sim-game horse

img       img
img
img

Nimi Rummikub CTB Syntymäaika, ikä 03.11.2013, 8v
Rotu englantilainen täysiverinen Sukupuoli ori
Väri, merkit punaruunikko, tähti, kpku, vsk ja psk:t Säkäkorkeus 168cm
Koulutustaso maastoesteratsu, ko HeC, me. 120cm Rekisterinumero VH14-006-0393
Kasvattaja Welby | Carter Thoroughbreds Omistaja VRL-05810
Meriitit -

* satunnainen ikääntyminen

 

Jos ja kun katsotaan Rummikubin sukutaulua, täytyy sanoa että on suoranainen sääli ettei orin oma laukkaura ottanut niin sanotusti tuulta alleen, vaikka ihan ruunikon lähisuvusta löytyy jopa kaksi huipputason periyttäjäoria ja loputkin sukutaulussa esiintyvistä nimistä ovat tulleet tunnetuksi juurikin siitä menestyksestään laukkaradoilla. Ikävä kyllä kävi kuitenkin niin, että menestys ei periytynytkään vanhemmilta pojalle ja Rummikubista taisikin tulla enemmänkin se onneton väliinputoaja, orin jäädessä rakenteeltaankin sukulaisiaan heikommaksi ... Joku voisikin väittää ettei romuluisessa Rummikubissa ole muuta hyvää kuin orin turhankin hyvä sukutaulu, mutta se nyt ei ole totta. Myönnettäköön että Rummikub on eräänlainen ruma ankanpoikanen, joka myös jäi sellaiseksi, satumaisista lähtökohdistaan huolimatta mutta sieltä tummien silmien takaa löytyy kuitenkin hyväluontoinen ori, joka vain jää helposti huomaamatta jos ei osaa katsoa kunnolla. Puhumattakaan nykyään massavien lihasten alta löytyvästä ponnistusvoimasta, orin osoittauduttua sittemmin lupaavaksi maastoesteratsuksi!

Rummikub, joka tunnetaan meillä nykyisin lyhyemmin vain Romena, on tosiaan kilttiluontoinen ja jokseenkin käsiteltäessä jopa laiskanoloinen ori. Ruunamaisen varma luonne tekee Romesta mukavan hoidettavan ja ori kuuluukin talliväen suosikkeihin miellyttävän persoonansa ansiosta. Myönnettäköön, ettei Rummikub kyllä herätä kenenkään huomiota välttämättä ensikatseella, mutta mikäli Romeen vain viitsii tutustua yhtään tarkemmin, huomaa kyllä yleensä nopeasti miten mukava luonne orilla on. Rome ei ole laisinkaan orimainen tai temperamenttinen, vaan ruunikko ottaa hoitajansa huomioon lähes joka tilanteessa, osoittautuen hyvin luotettavaksi käsitellä. Romea uskaltaa taluttaa löysällä riimunnarulla ja oria voi huoletta myös harjailla ruunikon ollessa vapaana karsinassaan. Rome on nimittäin tyytyväinen hyvin vähään eikä odottelukaan saa täysiveristä hermostumaan, päinvastoin, Romehan vain käyttää hyödykseen kaikki mahdolliset päiväunihetket. Lajitovereiden seurassa Rome saa yleensä myös olla aikalailla rauhassa omissa oloissaan, jostain syystä. Ori ei vain yksinkertaisesti häiritse muita eivätkä muut häntä.

Satulavyötä kiristäessä Rome tapaa joskus pullistella, joten se vyö kannattaa kiristää varmuuden vuoksi myös satulasta käsin. Muutoin Rome on kyllä ratsuna hyvin helppo tapaus, erityisesti alussa, sillä ori on tosiaan vähän laiskansutjakka eikä yleensäkään ole kovin kiireellä menossa minnekään. Romea saakin alkuun herätellä aika ponnekkaastikin, joten se tehokas lämmittely tulee usein tarpeeseen. Rome ei ole missään tapauksessa kuitenkaan lahjaton hevonen, vaikka orin liikekapasiteetti ei riitäkään koulukentillä puurtamiseen. Romen kanssa keskityttiinkin heti alusta asti meillä esteharjoitteluun ja siinä missä isolaukkaisen sekä aavistuksen jähmeän orin ketteryys (tai enemmänkin sen tietynasteinen puute) ei riittänyt nopeille ja tiukkakaarteisille rataesteille, pitkät maastoesteradat osoittautuivat sen sijaan nappivalinnaksi! Romehan alkoi hyvin nopeasti saada massaa ja lihaksia siirryttyään ratsukäyttöön, mikä takaa orin erinomaisen kestävyyskunnon rankoillakin maastoesteosuuksilla. Toisekseen lämmetessään Romesta alkaa löytyä myös vauhtia ja kunnolla sitä ponnistusvoimaakin, vaikka ne kaikista tiukimmat kurvit onkin usein parempi jättää ketterämmille kanssakilpailijoille. Rome on kuitenkin hyvin rohkea ja selväpäinen myös maastossa, joten sekunteja uskaltaa kiriä takaisin antamalla orin nelistää kunnolla esteiden välillä.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Scrabble Feig ii. Rapid Riddle iii. Royal Eagle (evm)
iie. Cruel Mistress (evm)
ie. Shooting Up iei. Whirling Chase (evm)
iee. Cherokee Image (evm)
e. Reflection Feig ei. Raines Boy eii. Rainbolt (evm)
eie. Flying Melody (evm)
ee. Batange eei. Quiseppe (evm)
eee. Batalon (evm)

Jälkeläisinfo

o. RWR Cassiel's Secret xx 04.08.2015 e. Cassidy Feig VRL-12320
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi Omistaja
 

Romen isä, Scrabble Feig, on 170 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. G1-tasoisen Woodbine Milen voittaja on lähes miljoona virtuaalieuroa kasvattajalleen juossut laukkahevonen ja Scrabble onkin tunnettu tasaisen varmoista, lähes aina neljän parhaan joukkoon kantavista suorituksistaan radoilla. Sittemmin Scrabblen kanssa ollaan kuitenkin pikkuhiljaa siirrytty siitoskäytön puolelle. Romen isänisä, Rapid Riddle, on 172 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. Uskomattoman laukkauran tehnyt ja useita arvokisoja, muun muassa The Kentucky Derbyn, voittanut Rapid Riddle ponnisti niin sanotusti tyhjästä tähtiin herättäen menestyksellään kiinnostusta ympäri maailman. Komearakenteinen ori päättikin uransa upeilla statiikoilla ja yli kaksi miljoonaa virtuaalieuroa voittaneena! Nykyään Rapid Riddle vaikuttaa siitosorina kotitilallaan Farleigh Acresissa. Romen isänemä, Shooting Up, on 157 senttinen tummanruunikko englantilainen täysiveritamma. Siitostammana toimiva Shooting Up teki hienon laukkauran, yltäen lopulta aina G1-tason voittoon ja päättäen uransa erinomaisilla statiikoilla. Shooting Upilta arvokisavoitot jäivät kuitenkin vähiin eikä tamman voittosumma ollutkaan kuin reilu puoli miljoonaa virtuaalieuroa.

Romen emä, Reflection Feig, on 162 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma. Muutamassa maineikkaammassa lähdössä menestynyt Reflection Feig on jo jättänyt laukkaradat taakseen, toimien nykyisin siitostammana Carter Thoroughbredsissä. Reflection Feigin laukkaura oli kuitenkin ihan kohtalaisen hyvä ja nähtäväksi jääkin millaisia jälkeläisiä hyväsukuinen tamma periyttää. Romen emänisä, Raines Boy, on 168 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. Yksinomaan jo silmiinpistävän komea Raines Boy on aikaisemmin mainitun Rapid Riddlen tasoinen huippujuoksija. Laukkaradoilta yli kaksi miljoonaa virtuaalieuroa tienannut ja useissa arvokisalähdöissä palkintosijoille yltänyt Raines Boy voitti mm. viimeisellä kaudellaan G1-tasoisen Breeders' Cupin ennen kuin siirtyi siitoskäyttöön. Luonteeltaan Raines Boy on omistajansa mukaan herkkä ja miellyttämisenhaluinen ori, jonka kanssa on ilo tehdä töitä. Romen emänemä, Batange, on 159 senttinen ruunikko englantilainen täysiveritamma. Myös Batange on G1-tasoinen, lähemmäs miljoona virtuaalieuroa voittanut laukkaratsu, joka ylsi mm. Santa Maria Handicapin voittoon neljävuotiskaudellaan. Nykyisin siitostammana vaikuttava Batange on rakenteeltaan aavistuksen luiseva, minkä vuoksi tamman jälkeläisten isäoreiksi lienee valikoitukin pääasiassa vain hyvärakenteisia täysiverioreja tasoittamaan tilannetta.

Kilpailukalenteri + aiemmat kilpailutulokset

26.02.2015 MEJ, 120cm, 2/14
27.02.2015 MEJ, 120cm, 3/14
24.08.2015 MEJ, 110cm, 2/11
13.09.2015 MEJ, 110cm, 1/19
25.09.2015 MEJ, 100cm, 3/9
26.09.2015 MEJ, 100cm, 1/9
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus

00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus
00.00.0000 MEJ, 120cm, sijoitus

Päiväkirja

11. elokuuta 2014

Yleensä menestyneiden laukkatilojen kasvattimyyntejä katsellessa vastaan tulee toinen toistaan upeampia täysiverivarsoja, joista osa tuleekin sivuutettua vain koska ne ovat niin uskomattoman hienoja. Uskallus kun ei riitä aivan jokaisesta tarjoamiseen, huippuhevoset tuleekin jätettyä mieluummin vielä taitavampien ja kyllä, myös rikkaampien, käsiin, vaikka olisihan se aina mukavaa itsestäkin nähdä omistamiensa hevosten menestyvän. Toisaalta vielä hienompi tunne on kuitenkin ehkä se, kun saa sen hieman heikommista lähtökohdista ponnistavan tapauksen menestymään, vaikka sitten uudelleenkoulutuksenkin myötä. Mistä pääsemmekin Rummikubiin, Carter Thoroughbredsin kasvattiin, jonka laukkaura ei ollut alkanut odotetulla tavalla. Orin suoritukset laukkaradoilla olivat olleet heikkoja ja syynä vaikutti olevan puhtaasti se tietynlaisen kilpailuvietin sekä voitonjanon puute. Rummikub näytti myös kuvassa melko romuluiselta rakenteeltaan täysiveriseksi, mutta kasvattajan vakuutukset orin hyväluontoisuudesta yhdistettynä kohtuulliseen hintapyyntöön olivat syy siihen, miksi kiinnostuin taas yhden projektihevosen hankkimisesta luoksemme Ravenwoodiin. Olimme aikaisemminkin jo ostaneet Carter Thoroughbredsistä yhden orin, mikä lienee vaikuttanut myös siihen, että saimme kasvattajalta lähes heti myöntävän vastauksen Rummikubista tekemääni tarjoukseen. Kuitenkin siinä vaiheessa kun sain Rummikubin paperit käsiini, tajusin vasta silloin miten hieno Rummikub oli myös suvullisesti ja leukani olikin loksahtaa lattiaan, kun ymmärsin todella miten upeasukuisen hevosen olin tullut ostaneeksi lähestulkoon vahingossa! - Lauren Ely

 

ulkoasu © Cery 2016

tekstit © Break, ellei toisin mainita!

muut kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!

otsikkokuvat © Filter Forge & Trey Ratcliff (CC BY-NC-SA 2.0) sekä Horsebreakers Unlimited, LLC. (Pamela)