NOUVION MISS PEACHES

virtuaalihevonen / a sim-game horse

img       img
img
img

Nimi Nouvion Miss Peaches Syntymäaika, ikä 26.02.2015, 7v
Rotu englantilainen täysiverinen Sukupuoli tamma
Väri, merkit ruunikonkimo, ei merkkejä Säkäkorkeus 166cm
Koulutustaso kenttäratsu, ko HeC, re 80cm Rekisterinumero VH17-006-0016
Kasvattaja Zael | Nouvion Acres Omistaja VRL-05810
Meriitit -

* satunnainen ikääntyminen

 

Nouvion Miss Peaches on laukkasukuiseksi täysiveriseksi harvinaisen järkevä ja selväpäinen tamma. Sillä on valtavan hyvät hermot, mikä takaa sen että Peaches ei vähästä hätkähdä ja se useimmiten ihastuttaakin juuri rauhallisuudellaan. Peaches on luonnostaan sellainen kaikkien kaveri, tammalla on aina ystävälliset elkeet ja se on hyvin sosiaalinen luonne, mutta ei kuitenkaan ylitsetunkevassa määrin. Kyllä Peaches viihtyy yksinäänkin tarvittaessa ja se malttaa aina mielensä, omaten hyvät käytöstavat tilanteessa kuin tilanteessa.

Peachesia on mukava hoitaa, se sopii vaikka aloittelijoidenkin harjattavaksi eikä kavioidenkaan puhdistamisessa, sen enempää kuin varustaessa ilmene ongelmia. Peaches on hyvin luottavainen persoona eikä se säpsähdä, vaikka hoitaja jotain vahingossa töppäilisikin. Tamma antaa tarhasta kiinni nätisti ja se on myös rauhallinen taluttaa, Peachesia voi hyvin ohjailla löysällä riimunnarulla. Ja sen voi hyvin harjata ja varustaa karsinassa ilman, että tammaa tarvitsee sitoa sen kummemmin kiinni.

Ratsuna Peaches on avuille perusherkkä ja kuten sanottua, hyvähermoinen. Rauhallisuutensa vuoksi Peaches usein yllättää laukkansa eteenpäinkantavuudella, sillä tällä tammalla on ihan valtavan pitkä askel. Radoilla se olikin tunnettu yllättäjä, joka oli nopeampi kuin miltä päällepäin näytti juuri matkaavoittavan laukkansa ansiosta. Kyllä tammalta onneksi kuitenkin myös jarrut löytyvät, vaikka sen kanssa onkin ihanaa laukata maastossa metsäteitä pitkin ilman huolta huomisesta. Kentällä Peaches on kärsivällinen ja keskittyy tekemiseen, mutta esteillä ratsastaja saa keskittyä ohjaamiseen, jotta isolaukkainen tamma ei ajaudu esteen ohi tai liian lähelle sitä, varsinkin jos käännökset ovat tiukempia. Peaches soveltuu kuitenkin hyvin kenttäratsastukseen monipuolisuutensa ja rohkeutensa ansiosta.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Multiplay Feig ii. Multithrust iii. Acknowleged (evm)
iie. Tennesee Times (evm)
ie. Pay For Play iei. Bluff In Play (evm)
iee. Lawless Lacy (evm)
e. Magpie Feig ei. Legal Assassin eii. Enforcer (evm)
eie. Illegal Smile (evm)
ee. Smooth Magie eei. Not A Ghost (evm)
eee. Maggie The Myth (evm)

Jälkeläisinfo

o/t. Varsan nimi 00.00.0000 i. Vanhemman nimi Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 i. Vanhemman nimi Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 i. Vanhemman nimi Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 i. Vanhemman nimi Omistaja
 

Nouvion Miss Peachesin isä, Multiplay Feig, on 168 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. Multiplay on laukkaradoilla heikohkosti menestynyt kilpahevonen, joka omaa kuitenkin hyvän rakenteen. Isänisä, Multithrust, on 167 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. Multithrust on G1-tason laukkahevonen ja huippujuoksija, joka on menestynyt lukuisissa arvokisalähdöissä. Voittosummaa orille onkin kertynyt huimat yli 7 miljoonaa virtuaalieuroa. Isänemä, Pay For Play, on 165 senttinen rautias englantilainen täysiveritamma. Sievä Pay For Play on G2-tason laukkahevonen, joka on juossut omistajalleen yli miljoona virtuaalieuroa.

Emä, Magpie Feig, on 164 senttinen ruunikonkimo sabino englantilainen täysiveritamma. Magpie ei ole menestynyt erityisemmin laukkaradoilla, mutta tamma omaa erittäin kauniin ja erikoisen värityksen. Emänisä, Legal Assassin, on 168 senttinen ruunikko englantilainen täysiveriori. Legal Assasin on komea, hienorakenteinen ja hyväluontoinen ori, joka on menestynyt laukkaradoilla G2-tasolla. Emänemä, Smooth Magie, on 161 senttinen kimo sabino englantilainen täysiveritamma. Kaunis, herasilmäinen Smooth Magie on huipputason laukkahevonen, joka on menestynyt G1-tason arvokisalähdöissä ja juossut omistajalleen liki kaksi miljoonaa virtuaalieuroa.

Kilpailukalenteri + aiemmat kilpailutulokset

00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus

00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus
00.00.0000 KERJ, Harrasteluokka, sijoitus

Päiväkirja

09. kesäkuuta 2018

Luvassa oli kaunis ja aurinkoinen päivä, joskin melko rajusti tuulinen. Onneksi lehtien raju kahina tai ilman viuhunta korvissa ei ratsastajan mukaan haittaisi lujahermoista hevosta, joka astelikin maastoradan alkuun lunkisti. Ratsukko oli jo lämmitellyt itsenäisesti kentällä ja maastotreeniosuus suoritettaisiin tallialueella, joten siirtymämatka ei ollut pitkä. Peaches oli kimo laukkasukuinen tamma, jonka vahvuus olisi nopeus ja isot askeleet, mutta heikkous tiukat käännökset, sillä hevosen notkeus ei aivan riittänyt kurvailuun. Ongelma kuulosti erittäin tutulta oman ison kenttähevoseni kohdalla, joten tiesin hyvin, mitä lähtisimme kokeilemaan siihen avuksi. Halusin ensin nähdä vähän ratsukon yhteistyötä, joten Lauren ja Peaches hyppäsivät maneesin vieressä olevia kiinteitä esteitä, jotka olivat tasamaalla. Maastoestealue oli melko suppea ja siihen kuului tiukkoja mutkia, mutta ratsukko sai ensin hypätä pelkkiä yksittäisiä esteitä suorilla linjoilla. Peaches vaikutti hyväntuuliselta ja eteni korvat höröllä. Ennestään tuntematon paikka ja vieraat esteet saivat sen kuuntelemaan hyvin ratsastajaa ja tämän ohjeita, eikä tamma tehnyt mitään omin päin. Huono puoli asiassa oli, että liika tukeutuminen ratsastajaan jätti hevosen aivot ”vapaalle” ja huolimattomuusvirheitä sattui, jos ratsastaja erehtyi, sillä hevonen ei ollut valmiina paikkaamaan mokia. Vaikka Peaches siis oli yhteistyökykyinen, siltä uupui vähän itseluottamusta.

Peaches ei kuulemma pitänyt rataesteillä siitä, että se pudotti puomeja ja päätin hyödyntää asiaa. Lisäsin kiinteisiin esteisiin irtopuomit. Nyt hevosen lähestyessä ja ylittäessä estettä, se toivon mukaan tulisi skarpimmaksi, mikäli tuntisi ”rikkovan” esteen. Joillekin hevosille liikkuvat osat esteissä olivat epämiellyttäviä ja ne haluaisivat välttää niitä viimeiseen asti – onneksi Peaches tuntui kuuluvan tämänkaltaisiin hyppääjiin. Muutaman heikomman ylityksen jälkeen, joissa puomi oli kopsahtanut kovaa tai jopa pudonnut, alkoi tamman keskittyminen parantua ja se alkoi luottaa enemmän myös itseensä pitäessään paremmin huolta, että ylitykset olisivat puhtaita. Hevosen huolellisuus olisi erittäin tärkeää kenttäratsastuksessa, jossa moinen laiskuus voisi koitua kiinteällä radalla kohtalokkaaksi. Tietyille hevosille tämä harjoitus ei sovi, sillä se saattaa myös päinvastoin tehdä hevosesta entistä varomattomamman, jos se alkaa luulla, että myös kiinteä este joustaa osuttaessa. Testasimme seuraavaksi kaarevia ratsastusteitä radalla, jossa Peaches selvästi osoitti hankaluutta ja jäykkyyttä; se alkoi kaatua toisen lavan varaan eikä aina ehtinyt suoristautua tarpeeksi estettä varten, vaan parikin kertaa laukkasi ohi. Tämän harjoituksen jälkeen ratsukko sai ottaa vähän aikaa ravia ja käyntiä, jonka jälkeen aloimme työstää Peachesin jäykkyyttä ja isoa laukkaa. Maasto-osuuksilla pitkästä askeleesta oli enemmän suurta hyötyä kuin harmia, mutta rataesteradalla se olisi ongelmallinen.

Siirryimme myllymäelle maneesirakennuksen toiselle puolelle, jossa kiinteitä esteitä löytyi puitten väleistä. Laurenin tuli ratsastaa Peachesia ylämäkeen ja hypätä sen kanssa kahta melko matalaa estettä, joihin hyppy vaati kuitenkin paljon ponnuvoimaa maakallistuman takia. Ylämäkitreeni kehittää erittäin tehokkaasti hevosen lihaksia, erityisesti takaosaa, ja sieltä hevosen liike myös tiukkoihin käännöksiin lähtee. Tammalla oli hyvä stamina ja se polkaisi esteiden yli oikein mallikkaasti. Toistimme harjoitusta useampaan kertaan yläsuuntaan, sen jälkeen myös alastulona. Peaches kompastui hieman, mutta ratsastaja pysyi selässä. Esteet olivat kaikki suorassa linjassa, mutta palattuamme jälleen tasamaaradalle ja ratsukon ottaessa aikaisemman mutkaisen radan uudelleen, Peachesin suorituskyky oli jo paljon parempi. Se ehti käännöksiin nopeammin mukaan ja käytti takaosaansa tehokkaammin hyväksi kaatumatta enää yhtä paljon pelkästään lapojensa varaan. Onnistuneen radan jälkeen treeni sai riittää ja ratsukko palasi pitkin ohjin käyntiin. Neuvoin ratsastajaa työstämään tammaa paljon mäissä, jonka jälkeen hienosäätämistä ja notkeutta voisi jatkaa sileällä volteilla ja ympyrällä laukkaamalla. Mielestäni avain Peachesin tapauksessa parempaan notkeuteen olisi nimenomaan takaosan jännitteiden laukaisemisessa, mihin saattaisi auttaa myös säännöllinen hieronta. Tarjosin Laurenille mukaan NHB:ssä käytettyjä öljyjä, joita voisi laimennettuna hieroa Peachesin lihaksiin. Sen jälkeen valmennuskerta olikin ohi. - VRL-02207

29. marraskuuta 2016

Pitkä ja vaivalloinen tie se on ollut, mutta Peaches alkaa vihdoin olla entisessä iskussa! Jalkavammasta toipuminen vei veronsa ja vaati lähes koko vuoden, mutta eläinlääkäri näytti vihdoin viikko sitten vihreää valoa kertoen että Peachesia voisi alkaa treenata taas uudelleen, kunhan jalan kanssa muistettaisiin olla tarkkana siltä varalta että vamma menee uusiutumaan. Peaches on ollut nyt syksypuolella enemmän liikutuksessakin ja koska sen kanssa ei ollut asiaakaan radoille, on sen kanssa alettu työstää kenttätyöskentelyä ja sen seurauksena, pitkään asiaa pohdittuamme, päätimme ettemme myöskään enää palaisi tamman kanssa laukkaradoille vaan keskittyisimme este- ja kouluratsastukseen, alkuun hyvin kevyesti tietenkin ja mikäli Peachesin jalka sitä kestäisi, kenties pääsisimme joskus kisakentille asti. Aika näyttää kuinka käy, mutta ainakin nyt kaikki on loistavasti ja Peaches on jälleen aktiivisesti ratsukäytössä. - Lauren Ely

12. joulukuuta 2015

Nouvion Miss Peachesin laukkaura alkoi juurikin niin lupaavasti kuin olimme toivoneetkin ja se teki heti alusta alkaen vahvoja suorituksia, pysytellen kerta toisensa jälkeen kärkisijoilla. Mutta juuri kun se oli osoittamassa, että keskinkertaisestakin laukkasuvusta voi nousta esiin yksittäinen tähti, tamma loukkaantuikin edelliskauden lopulla. Minulle tuli marraskuussa puhelu, jossa kerrottiin Peachesin loukkaantuneen treeneissä ja että eläinlääkäri oli kutsuttu heti katsomaan sitä, kun tamma oli aloittanut ontumisen. Melko pian meille selvisikin että kyseessä oli luultavasti jännevamma, mikä tarkoittaisi automaattisesti useamman kuukauden ellei jopa vuoden toipumislepoa vamman vakavuudesta riippuen. Tämä pistää tietenkin Peachesin laukkauran tällä hetkellä tyystin jäihin, eikä toisaalta ole varmaa palaako se koskaan enää laukkaradoille vai vaihtuuko laji vai mitä. Eikä sillä ole oikeastaan väliäkään, sillä vaikka hienosti alkaneen uran keskeytyminen harmittaa, nyt keskittymme 100% tulevan vuoden aikana kuitenkin vain siihen, että saamme tamman takaisin terveeksi. - Lauren Ely

09. tammikuuta 2015

Hiekansekainen lumi iskeytyi ropisten aitatolppaa vasten, kun hoikka täysiverinen pyyhälsi pärskähdellen ohitsemme jättäen jälkeensä vain kevyen lumipilven. En voinut kuin nyökytellä hyväksyvästi, tamma vaikutti todellakin lupaavalta vaikka sen sukupaperit toista väittivätkin. Laskeuduin alas aidan päältä ja seisahduin Zaelin vierelle, sillä hän oli kellottanut nuoren tamman ajan ja myös se todisti ajatuksemme oikeiksi, Nouvion Miss Peaches tosiaan oli lupaava kaksivuotias laukkahevosen alku. Zaelin viittoessa takaisin kääntynyttä ratsukkoa lähemmäksi, minä työnsin kädet takkini taskuihin ja silmäilin lähestyvää ruunikonkimoa takkini kaulusten suojista, emmeköhän me tämän tamman ostaisi. - Lauren Ely

 

ulkoasu © Cery 2016

tekstit © Break, ellei toisin mainita!

muut kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!

otsikkokuvat © Filter Forge, jenna4m & Trey Ratcliff (CC BY-NC-SA 2.0) sekä Horsebreakers Unlimited, LLC. (Pamela)