SEPP'S HIGH ON SPICES

virtuaalihevonen / a sim-game horse

img      

Nimi Sepp's High On Spices Syntymäaika, ikä 05.07.2017, 5v
Rotu quarterhevonen Sukupuoli tamma
Väri, merkit ruunikko, tähti, vuohissukka Säkäkorkeus 155cm
Koulutustaso lännenratsu, calf roping Rekisterinumero VH17-014-0080
Kasvattaja Desmi | Seppäjärven Talli Omistaja VRL-05810
Meriitit -

* satunnainen ikääntyminen

 

Aavistuksen kipakampi ja nimensä mukaisesti mausteinen tamma, Spicy, on hevonen, joka ei ihan jokaiselle hevosharrastajalle sovi. Spicy tarvitsee käsittelijäkseen hieman kokeneempaa hevosihmistä, jota eivät vauhdikkaat tai vaaralliset tilanteet hetkauta! Käsiteltäessä hieman äksy ja pippurinen Spicy ei ole oikea kokemattomalle tai aloittelevalle hoitajalle. Vaikkei Spicy nyt mitään suurtuhoja aiheuttaisi, voi temppuilevaa ja luimivaa tammaa olla hankala harjata. Käsittelijältä vaaditaan ymmärrystä, rauhallisuutta ja päämäärätietoisuutta. Spicy osaa käyttää häikäilemättömästi hyödykseen löysiä rajoja ja mieluusti tanttaroi sekä näykkii tilaisuuden saadessaan. Usein tamma saattaa lisäksi kavioita putsatessa kiskoa jalkojaan pois ja välillä saa myös varoa, ettei tamma pure takamuksesta etukavioiden putsauksen aikana. Varusteita laittaessa Spicyn kanssa saa olla tarkkana, koska tammalla on pahana tapana potkia mahan alle, kun satulaa laitetaan tai vyötä kiristetään. Kiinni sitominen saattaa helpottaa varustuksessa ja hoitamisessa ilmeneviä ongelmia toki hieman. Suitsiessa Spicy yleensä luovuttaa ja lopettaa pahimman venkoilun, mutta kannattaa varautua kurottelemaan hevosen turpaa korkeuksista. Pienehköksi hevoseksi tamma nostaa päänsä yllättävän ylös!

Taluttaessa kannattaa muistaa olla aina hieman varuillaan, sillä kyse on kuitenkin tammasta. Lisäksi Spicy nyt vain on hieman tuittupäinen välillä. Ei se nyt ketään ole tappanut - ainakaan toistaiseksi, mutta muutamat varpaat tallonut ja ehkäpä parit hampaanjäljet tatuoinut käsivarsiin. Varsinkin laitumelta hakiessa tamma osaa kyllä kertoa mielipiteensä siitä, kuinka kurjaa on tulla pois. Eikä ole kovin mukavaa syksyn kurakeleillä juoksennella tarhan toiseen päähän asti vain saadakseen osakseen luimintaa sekä hampaiden naksuttelua. Uusia asioita kohdatessa pippurinen tamma on usein kovin epäluuloinen. Eläinlääkäreitä ja kengittäjiä se tervehtii usein luimimalla ja katsomalla pahasti. Ei se tutustuessaan asioihin paremmin ole enää niin ennakkoluuloinen, mutta aluksi tietysti - kukapa ei vieraisiin tai uusiin asioihin suhtautuisi varauksella?

Ratsastaessa tamman selkään ei voi laittaa kovinkaan kokematonta kuskia. Tältä tammalta ei nimittäin vauhtia tai kiihtyvyyttä puutu. Syöksähtelevällä nopeudella tamma kiihdyttää eteenpäin, vaikka pyytäisit kuinka varovasti pohkeilla. Vaihteet tuntuvat välillä olevan hukassa ja kaasu on hirttäytynyt kiinni. Taidokas ratsastaja varmasti löytää myös tamman jarrut, vaikkei se olekaan helppo tehtävä. Jos pitää vauhdista eivätkä vaarallisetkaan tilanteet hetkauta, on Spicy varmasti mieluinen ratsu! Eipä ainakaan tarvitse käyttää kaikkea energiaa siihen, että tamma liikkuisi eteenpäin ja onhan se jo kokonsakin puolesta varsin näppärä ratsu. Ei mitään ongelmia kääntyvyydessä eikä tammalla ole tapana keulia tai pukitella huvin vuoksi. Lisäksi tässä tammassa on hevosvoimiakin varmasti enemmän kuin Ferrarissa! Askellajiensa puolesta kuitenkin tasaisempi kuin se moottoroitu vaihtoehto, vaikkakin niissä vaihteissa on pientä vikaa. Suhteellisen mutkaton menopeli, jos vain löytää sekä kaasun että jarrun eikä järkyty vauhdista. Vasikoiden peräänkin lähdetään usein kuin höyrypää korvat luimussa, mutta yhtälailla tamma osaa kyllä niissä hommissa jarruttaa kuin seinään heti kun lasso osuu kohteeseensa. Spicy ei ole mikään erityisen säikky, mutta joskus tamma saattaa nähdä jonkun vihreän miehen jossakin, lähinnä kuitenkin pusikoissa keskellä metsää. Siinä voi sitten miettiä, että onko se vain tamman tekosyy saada hiukan vauhtia ratsastusretkeen.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Snips Silver Spice ii. Silver Chip iii. Silver Chap (evm)
iie. Chippendale (evm)
ie. Kansas Lovestory WRJ-I iei. Gill Ice Jar (evm)
iee. Champs Sugar (evm)
e. CHR Harmony ei. Robust eii. Hardy Steel (evm)
eie. Joyboost (evm)
ee. Chick With Claws eei. Top Boom (evm)
eee. Smart Chick (evm)

Jälkeläisinfo

o/t. Varsan nimi 00.00.0000 i. Vanhemman nimi om. Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 i. Vanhemman nimi om. Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 i. Vanhemman nimi om. Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 i. Vanhemman nimi om. Omistaja
 

Sepp's High On Spicesin kaksipolvisessa suvussa on helppo ihailla isän erikoista väriä ja suvun hevosten yleistä menestystä pääasiassa lännenratsastuksen parissa. Palkittujakin yksilöitä löytyy sukutaulusta.

Kilpailukalenteri

24.07.2017 WRJ, breakaway roping, 5/27
26.07.2017 WRJ, cutting, 2/29
06.08.2017 WRJ, reined cow horse, 3/27
23.09.2017 WRJ, cutting, 1/13
27.09.2017 WRJ, cutting, 3/13
30.09.2017 WRJ, breakaway roping, 1/12
11.10.2017 WRJ, reined cow horse, 2/21
14.10.2017 WRJ, breakaway roping, 1/21
16.10.2017 WRJ, reined cow horse, 2/21
22.08.2018 WRJ, calf roping, 4/33

29.08.2018 WRJ, calf roping, 3/33
00.00.0000 WRJ, calf roping, sijoitus
00.00.0000 WRJ, calf roping, sijoitus
00.00.0000 WRJ, calf roping, sijoitus
00.00.0000 WRJ, calf roping, sijoitus
00.00.0000 WRJ, calf roping, sijoitus
00.00.0000 WRJ, calf roping, sijoitus
00.00.0000 WRJ, calf roping, sijoitus
00.00.0000 WRJ, calf roping, sijoitus
00.00.0000 WRJ, calf roping, sijoitus

Päiväkirja

23. lokakuuta 2017

En ollut uskoa silmiäni, kun huomasin että quartertamma, Sepp's High On Spices, oli päätynyt myyntiin lupaavasti alkaneesta kilpailu-urastaan huolimatta. Ensinnäkin, mikä nimi hevosella olikaan, mutta sillä oli myös toisekseen suvullisesti todella upea isälinja ja olihan tamma tosiaan jo debytoinut kisakentilläkin menestyksekkäästi. Eikä minua huolestuttanut, vaikka tammaa kuvailtiin nimensä mukaisesti aika pippuriseksi ja kipakaksi tapaukseksi, josta löytyy potkua siinä määrin ettei se ihan joka hevosharrastajan käsiin sovellu. Kiihtyvyyttä löytyy useimpien makuun vähän liiaksikin, mutta jos nauttii aidoista hevosvoimista niin tämä tamma tarjoaa sellaiset kyydit että siinä jää ferrarin nahkapenkitkin toiseksi. Sekös näistä aidoista hevosvoimista nauttivan hurjapään mielenkiinnon vasta herättikin! Tottakai nätistä ruunikosta oli tehtävä tarjous ja varmistettava, että se päätyisi varmasti Ravenwoodiin. Onneksi tamman kasvattaja oli meille jo ennestään tuttu, joten kaupat syntyivät helposti. - Lauren Ely

 

ulkoasu © Cery 2016

tekstit © Break & VRL-14703 (luonne)!

muut kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!

otsikkokuvat © Filter Forge, jenna4m & Trey Ratcliff (CC BY-NC-SA 2.0) sekä Horsebreakers Unlimited, LLC. (Pamela)