MALIBU SKINNY JOEY

virtuaalihevonen / a sim-game horse

img       img
img
img

Nimi Malibu Skinny Joey Syntymäaika, ikä 24.04.2013, 8v
Rotu american paint horse Sukupuoli ori
Väri, merkit rautias overo Säkäkorkeus 154cm
Koulutustaso lännenratsu, keyhole race Rekisterinumero VH13-052-0071
Kasvattaja Christa W. | Malibu Omistaja VRL-05810
Meriitit -

* satunnainen ikääntyminen

 

Tämän orin ei voi kyllä väittää liiemmin tulleen vanhempiinsa, muutoin kuin värityksensä puolesta ja Malibu Skinny Joey onkin paint, jonka nimi kuvastaa aikalailla täydellisesti kantajaansa. Joey on kevytrakenteinen, jokseenkin jopa sirohko hevonen, joka kumoaa kaikki ennakkokäsitykset siitä minkälainen tyypillisen orin tulisi olla. Maskuliininen ja rakenteeltaan näyttävä? Ei meidän Joey. Liikkeiltään korea? Ehei. Luonteeltaan aavistuksen temperamenttinen, orimainen tai voimakastahtoinen? Nope. Ei mitään noista. Jos Joeyta pitäisikin kuvata muutamalla sanalla, se kuvaus olisi kaikkien suusta sama: "täysi lapanen". Äärettömän kiltti ja nöyrä kyllä, mutta samalla ehdottomasti kaikkeen tyytyvä, suoraan sanottuna täydellisen alistuva luonne. Tässä voisi olla jopa huolissaan ellei kyseinen luonteenpiirre olisi niin Joeylle ominainen ja luonnollinen - sitä ei ole missään vaiheessa pakotettu esiin, vaan Joey on vain yksinkertaisesti syntynyt sellaiseksi.

Joeylla on kuitenkin taipumusta herättää vaistomaisia säälin tunteita ja sympatiaa ihmisten silmissä. Etenkin lajitovereidensa seurassa ressukka on niin pahnanpohjimmainen kuin hevonen voi vain olla, päästen usein vasta viimeisenä esimerkiksi juomaan tai tarhan portille. Joey jää myös helposti dominoivien yksilöiden silmätikuksi, joten pyrimme pitämään oria varsinkin talvisin tarhassa vain muutaman muun rauhantahtoisen hevosen seurassa, ettei Joey-parkaa aivan kiusata loputtomiin. Etenkin alkuaikoina Joeyn ihossa kuitenkin näkyi usein näykkäisyjälkiä, joita hoidimme ja hoidamme yhä tarvittaessa voiteiden avulla. Joey onkin usein alkuun varautunut uusia tuttavuuksia kohtaan, mutta ori alkaa nopeasti luottamaan varsinkin uusiin ihmisiin, mikäli häntä kohdellaan mukavasti. Laitumeltakin Joey antautuu enemmän kuin mielellään, vaikka ihmekös tuo, karsinan ollessa välillä milteipä turvapaikka poikaparalle. Joey on ennen kaikkea kuitenkin kiltti ja helppohoitoinen ori, joka ei aiheuta päänvaivaa kenellekään, mutta saa kyllä useimpien vaistomaisen suojelunhalun heräämään.

Mutta koska Joey on niin uskomattoman nöyrä ja kiltti ori, olemme päättäneet että vain hieman osaavammat ratsastajat pääsevät orin selkään. Joskus nimittäin tuntuu, että Joeylle saa tehdä mitä vaan eikä ori silti protestoi vastaan, emmekä haluakaan ottaa sitä riskiä, että Joey päätyisi huomaamatta vääriin käsiin vain koska ori on niin alistuvainen persoona. Ratsuna Joey on nimittäin ihastuttava, herkkä ja luotettava, soveltuen lapsienkin alle talutusratsun muodossa. Orilla on tasaiset askeleet ja miellyttävän pyöreä laukka, sekä luontaista halua miellyttää ratsastajaansa. Joey osaa kuitenkin etenkin maastossa ja karjanajossa olla hieman arka, mutta ori pärjää mainiosti mukana kun ratsastajana on rauhallinen ja varmakätinen cowboy tai cowgirl, joka ei hermostu paintin pieniin säpsähdyksiin vain päinvastoin valaa rohkeutta Joeyhin lempeillä kosketuksillaan sekä avuillaan. Kentällä ja kilparatsuna Joey on puolestaan aikalailla ihanteellinen suoritushevonen, joka tekee aina parhaansa olosuhteista riippumatta, vaatien vain sitä kokemusta ratsastajaltaan, noudattaen tämän ohjeita. Joey on myös perinyt emältään erinomaisen tasapainon, mikä tekee pienikokoisesta ja ketterästä orista suorastaan täydellisen kilpahevosen etenkin aikaratsastusluokkiin.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Sorrow Speed King ii. Callin' Rouge Rose (evm) iii. Hester Prinn (evm)
iie. Grance N Favor (evm)
ie. Margarita (evm) iei. Rough N Royal (evm)
iee. Lovely Rita (evm)
e. Bright-Eyed Gloria ei. Life On Mars (evm) eii. Tombstone Shadow (evm)
eie. Whole Lotta Love (evm)
ee. Out-of-the-Way (evm) eei. Haphazard Empty Space (evm)
eee. Pretty Girl Dahabi (evm)

Jälkeläisinfo

t. Ascuns Sarabi 20.01.2015 e. Cisa om. VRL-05810
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi om. Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi om. Omistaja
o/t. Varsan nimi 00.00.0000 e. Vanhemman nimi om. Omistaja
 

Joeyn isä, Sorrow Speed King, on 157 senttinen rautias overo paint - ori. Paitsi väritykseltään myös rakenteeltaan komea Sorrow on herkkä ja virkeä ori, joka sopii poikkeuksetta kaikkiin westernin lajeihin. Sorrow onkin kilpaillut monipuolisesti sekä WRJ:n alaisissa kilpailuissa että myös ASPHA:n ulkomaisilla kilpakentillä. Isänisä, Callin' Rouge Rose, oli 156 senttinen rautias overo paint - ori aivan kuten myös isänisänisä, 161 senttinen Hester Prinn. Isänisänemä, Grance N Favor, oli puolestaan 150 senttinen rautias frame overo paint - tamma. Isänemä, Margarita, oli 150 senttinen rautias overo paint - tamma, yhtälailla kuin isänemänemä, 152 senttinen Lovely Rita. 155 senttinen isänemänisä, Rough N Royal, oli sen sijaan ruunikko frame overo paint - ori.
Joeyn emä, Bright-Eyed Gloria, on 152 senttinen ruunikko overo paint - tamma. Sievä Gloria on diivamainen tamma, joka osaa nirsoilla aina niin halutessaan, mutta westernratsuna ruunikonkirjava on vertaansa vailla. Erinomaisen tasapainon omaava Gloria onkin menestynyt etenkin WRJ:n alaisissa aikaratsastusluokissa. Emänisä, Life On Mars, oli 160 senttinen ruunikko overo paint - ori, samoin kuin 155 senttinen emänisänemä, Whole Lotta Love. 157 senttinen emänisänisä, Tombstone Shadow, oli ruunikko tobiano paint - ori. Emänemä, Out-of-the-Way, oli 151 senttinen ruunikko overo paint - tamma. Emänemänisä, Haphazard Empty Space, oli 155 senttinen rautias tobiano ja emänemänemä, Pretty Girl Dahabi, 152 senttinen ruunikko overo.

Kilpailukalenteri

14.11.2013 WRJ, Freestyle reining, 6/41
13.03.2014 WRJ, Ranch trail, 1/40
04.03.2015 WRJ, Keyhole race, 5/40
05.03.2015 WRJ, Keyhole race, 4/40
05.03.2015 WRJ, Keyhole race, 4/40
06.03.2015 WRJ, Keyhole race, 2/40
02.05.2015 WRJ, Keyhole race, 6/58
20.08.2015 WRJ, CUP Keyhole race, 4/21
19.09.2015 WRJ, Keyhole race, 1/11
20.09.2015 WRJ, Keyhole race, 4/21

04.12.2015 WRJ, Keyhole race, 2/29
00.00.0000 WRJ, Keyhole race, sijoitus
00.00.0000 WRJ, Keyhole race, sijoitus
00.00.0000 WRJ, Keyhole race, sijoitus
00.00.0000 WRJ, Keyhole race, sijoitus
00.00.0000 WRJ, Keyhole race, sijoitus
00.00.0000 WRJ, Keyhole race, sijoitus
00.00.0000 WRJ, Keyhole race, sijoitus
00.00.0000 WRJ, Keyhole race, sijoitus
00.00.0000 WRJ, Keyhole race, sijoitus

Päiväkirja

14. elokuuta 2014

Kalifornian osavaltiossa järjestetty huutokauppa oli paikka, josta löysimme Malibu Skinny Joeyn. Paint oli nimensä mukaisesti laiha ja suoraan sanottuna melkeinpä hontelo eikä tuo kantanutkaan itseään samalla tavalla ylväästi kuin esimerkiksi viereisessä aitauksessa vikuroinut quarterori. Silti jokin viehätti minua Joeyssa jo heti ensisilmäyksellä, olipa se sitten orin varovainen olemus kirjavan seistessä sivummalla aitaa vasten vetäytyneenä tai tapa, jolla paint kuitenkin höristi minulle korviaan ja kurotti turpaansa kättäni kohti lähestyessäni sitä. Joey vaikutti hyvin nöyrältä, mutta ori ei ollut niin sanotusti rikki, paintilla oli vain selkeästi hyvin kiltti luonne. Kuulin muutaman arvostelevan oria vieressäni ennen kuin he jatkoivat matkaa, mutta minä en saanut katsettani irti Joeysta. Vasta kun mieheni, Sam, saapui luokseni ja asetti kätensä vyötärölleni, havahduin takaisin tähän maailmaan ja kysyinkin ensitöikseni heti Samilta mitä mieltä hän oli paint-orista. Sam katseli oria hetken aikaa hiljaa ja nyökkäsi sitten - ilmeisesti hän näki Joeyssa jotain samaa kuin minäkin. Tuikkasin suukon mieheni huulille ja ilmoitin etsiväni hevosen myyjän, kenties saisimme löytyä tarjouksen läpi jo ennen huutokauppaa. Onneksemme paintin myyjä sekä kasvattaja olikin meille jo ennestään tuttu ja saimmekin sovittua kaupoista jo ennen kuin pikkuruinen paint edes ehti nähdä myyntiareenaa. - Lauren Ely

 

ulkoasu © Cery 2016

tekstit © Break, ellei toisin mainita!

muut kuvat © pidä hiirtä kuvan yllä nähdäksesi tekijäinoikeudet!

otsikkokuvat © Filter Forge, jenna4m & Trey Ratcliff (CC BY-NC-SA 2.0) sekä Horsebreakers Unlimited, LLC. (Pamela)